در گذشته زمانی که فرد جوانی تصمیم به ازدواج می گرفت، مراتب را با بزرگترهای خود در میان می گذاشت. افراد ریش سفید و بزرگ خانواده او دست بالا می کردند و در راه ﭘیدا کردن همسری مناسب به این جوان کمک می کردند. مبحث ازدواج به طریقه سنتی مقوله وسیعی است که می تواند از دیدگاه های متفاوتی مورد بررسی واقع شود. برای مثال، آیا واقعا جوانان قدرت تصمیم گیری و انتخاب درست همسر را برای خود نداشتند؟ آیا بزرگان خانواده به درستی از آن چه که این جوان را به خوشبختی می رساند مطلع بودند؟ و آیا هیچ جوانی اجازه این را داشت که اعلام کند که اصلا مایل به ازدواج نیست؟ در هر صورت واقعیت این است که دوران ازدواج سنتی در بیشتر مناطق ازجمله جامعه ایرانی ما در تورنتومنسوخ شده است. اکنون اکثرجوانان، مناسب یا نا مناسب، خود برای خود همسرانتخاب می کنند. در جامعه امروزه، تصمیم یک جوان برای مجرد ماندن نیزبیشترازگذشته مورد قبول خانواده او واقع می شود.
در مقاله این هفته و هفته آینده نگاهی می اندازیم به مقوله آشنایی جوانان با یکدیگر و را ه های مختلفی که آنها می توانند به شناخت یکدیگر برسند و همسر مناسب را برای خود انتخاب کنند.
زمانی که یک فرد به سن بلوغ می رسد، به طورغریزی و طبیعی گرایش به جنس مخالف خود ﭘیدا می کند. در اغلب موارد این گرایش منتهی به ارتباط دوستانه و بعضا عاشقانه بین دو فرد می شود. ارتباطی که در این جامعه آن را داشتن دوست دختر یا دوست ﭘسر نام نهاده است. در بسیاری از موارد، این ارتباط با داشتن رابطه جنسی نیزهمراه است. اکثرارتباطات سنین نوجوانی درمدرسه شکل می گیرند. اگر در کانادا به مدرسه رفته اید، خوب می دانید که در مدارس فشار زیادی برای داشتن ارتباط جنسی با جنس مخالف وجود دارد. این وظیفه والدین است که توجه نوجوانان خود را از این مقوله منحرف و به درس خواندن و کسب هنر و دانش معطوف کنند. اکثر والدین مایل هستند که فرزندان آنها تا رسیدن به سنین بالاتر، ازداشتن روابط جنسی ﭘرهیز کنند که خواسته ای معقول است. اما زمانی که می دانیم به هر صورت احتمال وقوع چنین رابطه ای برای فرزندانمان می رود، صلاح بر این است که به آنها تعالیم لازم برای داشتن رابطه جنسی سالم را بدهیم. کارازمحکم کاری عیب نمی کند! دراین مرحله، بسیار مهم است که نوجوانان در مورد بیماری هایی که از طریق ارتباطات جنسی منتقل می شوند مطلع باشند. همچنین لازم است که را ه های مختلف ﭘیشگیری ازحاملگی ناخواسته را به فرزندان ﭘسر و دختر خود تعلیم دهیم. در نهایت به آنها آموزش دهیم که عمری را برای داشتن ارتباط جنسی درﭘیش رو دارند و چه بهتر که ازانرژی جوانی خود در راه آموزش و ورزش استفاده کنند.
ارتباطات دوست دختر و ﭘسرها در سنین زیر۲٠ سال خیلی به ندرت به ازدواج منتهی می شوند. به طور کلی درازدواج هایی که در سنین ﭘایین انجام می شوند احتمال جدایی بیشتراست تا آنهایی که در سنین بالاتر اتفاق می افتند. نظریه های متفاوتی برای سن مناسب برای ازدواج وجود دارد. البته سن مناسب ازدواج به سن تکامل عقلی فرد نیز بستگی دارد. در کل، فرد باید آمادگی لازم برای تشکیل یک خانواده جدید را داشته باشد. سال های قبل از آن بهتراست که به دانش و هنراندوزی سپری شوند.
یافتن شریک زندگی در جوامع فرد گرایی برخلاف جوامع سنتی می تواند به یک معضل بدل شود. یکی ازعواقب مهاجرت ما از کشورمان، دور شدن از فامیل ، دوستان و شبکه وسیع آشنایانی است که در طی سالها ساخته بودیم. بسیاری از آشنایی هایی که به ازدواج منتهی می شوند، از طریق معرفی آشنایان انجام می شوند. آشنایانی که ما ﭘس از مهاجرت ﭘشت سر جا گذاشتیم. امروزه ارتباط از طریق اینترنت و حضور درمحافل مختلف، جایگزین معرفی های آشنایان و فامیل شده است. طرق جدید، خود محاسن و معضلات خود را دارد که در مقاله آینده به آن خواهیم ﭘرداخت.
www.shahrzadtherapy.com
shahrzad.therapy@gmail.com
شهرزاد شهریاری
BSc.Psych, MSW, RSW
لیسانس روانشناسی ازدانشگاه تورنتو
فوق لیسانس مددکاری از دانشگاه لوریر واترلو
زیرنظرکالج مددکاران انتاریوبه شماره ثبت: 816781
No comments:
Post a Comment