Sunday, February 28, 2010

خرم از ﭘل گذشت


درهفته گذشته خواننده ای با من تماس گرفتند و درارتباط با مقاله ﭘیش نظرات خوبی را اظهارکردند. اگر به خاطر بیاورد، در مقاله هفته ﭘیش در مورد وظایف همسران درقبال یکدیگرصحبت کردیم. درنهایت به این نتیجه رسیدیم که یک زن و شوهرهیچ وظیفه ای درقبال هم برعهده ندارند مگر آن که این وظایف قبل ازازدواج مورد بحث واقع شوند وبه توافق طرفین برسند. این خواننده نکته خیلی خوبی را عنوان کردند. این که آیا این دو نفرصادقانه انتظارات خود را ازیکدیگرابرازخواهند کرد؟ صداقت یا عدم آن یکی ازتعیین کننده ترین ساختارهای آغازیک زندگی مشترک است. زندگیی که برﭘایه دروغکاری و ﭘنهانکاری بنا نهاده شده باشد، دیریا زود فروخواهد ریخت. بارها دیده شده است که به جوان ها وخصوصا دختران تعلیم داده می شود که خود را برای طرف مقابل آن گونه که انتظاردارد جلوه دهند تا به قول معروف خرشان ازﭘل بگذرد. وزمانی که ازدواج سرگرفت، هرانتظاری که دارند را عنوان کنند. برطبق این روش به جوانان اطمینان داده می شود که به محض این که ورقه ازدواج امضا شد، هر توقّعی که ازهمسرخود داشته باشند میسّرخواهد شد. این طرزتفکّرچیزی جزﭘهن کردن یک دام برای همسرآینده نیست. با این ترفند، احتمالا ازدواج با سرعت بیشترو دردسرکمتری سرمی گیرد و به قول معروف صید به دام می افتد. امّا برای چند لحظه روزهای بعد ازازدواج را تصوّرکنید. همسری که با به دام افتادن ازدواج کرده است، چگونه احساسی به زندگی مشترک خود خواهد داشت؟ حالا که حقایق روشن شده است، این شخص چه احساسی به همسری که سراو کلاه گذاشته است خواهد داشت؟ اصلا از کجا معلوم است که این شخص ﭘس ازازدواج به خواسته های همسرخود تن دردهد؟ چه چیزی او را ازترک این زندگی سراسردروغ بازخواهد داشت؟ روزهای بی شماری که این دو نفر باید با هم زندگی کنند، چگونه خواهند گذشت؟ ﭘاسخ دادن به این سوالات آسان است. این زندگی اگردوامی بیاورد و به جدایی نینجامد، سراسربگو مگو واختلاف خواهد بود. در چنین معامله ای، هردو طرف بازنده خواهند بود.
اوّلین قدم برای تشکیل یک زندگی مشترک خودشناسی است. تا شخصی خود را به درستی نشناسد وازخواسته های خود باخبر نباشد، نمی تواند زندگی خود را به آن گونه است به دیگری ارائه دهد. برای خود شناسی، شخص نیازدارد که با خود صادق باشد. از نیازها وخواسته های خود خبر داشته باشد. نقاط قوّت و ضعف خود را بشناسد. همچنین ازقابلیت های خود وآنچه که می تواند به طرف مقابل ارائه دهد نیزمطّلع باشد. صداقت با خود، ﭘیش نیازصداقت با دیگران است. فردی که تکلیفش با خودش روشن است، خیلی راحت می تواند با دیگران ارتباط برقرارکند ونیازهای خود را عنوان کند. این شخص روش دیگری جز صداقت نمی شناسد. تصورکنید که تشکیل یک زندگی مشترک با این شخص چقدرمی تواند راحت و لذّت بخش باشد. مصاحبت با شخص راستگو به منزله بازکردن یک کتاب قشنگ وخواندن آن است. یک شخص دروغکارکتابی است که هرگزبه طور کامل بازوخوانده نمی شود. ﭘس ازمدّتی این کتاب جذابیت خود را از دست می دهد و دیگر کسی مایل به خواندن آن نخواهد بود.
آن چه که قبل ازازدواج عمدا ﭘنهان شود مطمئّنا دیریا زود روخواهد شد. این ﭘنهانکاری عاملی برای از بین رفتن اعتماد بین طرفین است. زندگی مشترکی که درآن اعتماد وجود نداشته باشد، برﭘایه های سستی بنیان شده است که دیر یا زود فروخواهد ریخت.

www.shahrzadtherapy.com
shahrzad.therapy@gmail.com
شهرزاد شهریاری
Bsc.Psych, MSW., RSW.
لیسانس روانشناسی ازدانشگاه تورنتو
فوق لیسانس مددکاری از دانشگاه لوریر واترلو
عضو کالج مددکاران انتاریوبه شماره ثبت: 816781

1 comment:

  1. نازنین
    سیامک ستوده تحقیقی دقیق بر مقوله
    زن و سکس در تاریخ دارد
    زن از الهه آسمانی تا برده خانگی و در ان به
    تفصیل بر مقوله ازدواج و همسر گزینی و تاریخجه آن پرداخته این کتاب بصورت پی دی اف در ایران توزیع گشته و مجاز به دراختیار گذاشتن نیستم از جهت هزینه ها انتشار در کانادادر صورت تمایل ایممیلش را برایت ارسال کنم

    ReplyDelete